On Stage

Jelle Veyt
Donderdag 21 April om 20.00u Ticket €5

“Op elk continent beklimt hij de hoogste berg en gaat er heen zonder het gebruik van motor. Al 9 jaar is Jelle Veyt bezig met dit uitzonderlijke project. Hij beklom hierbij reeds 4 van de 7 summits en legde al meer dan 50.000km af met de fiets, roeiboot en te voet. Samen met Elements en De Zwerver komt hij vertellen over zijn expedities en de motivatie die daarbij hoort. 

De opbrengsten van deze avond gaan naar de ngo SolarSister. Een organisatie die vrouwen in kleine Afrikaanse gemeenschappen helpt ondernemers te worden met ecologische producten. Meer info op www.solarsister.org “

Dit event wordt georganiseerd door Zwerver, Herenthoutseweg 202, 2200 Herentals,
Ticketprijs € 5


Straattheater ‘In Eigen nat’
Zondag 26 juni op onze koer
GRATIS
Voorstelling om 14.30u, 16.00u en 17.30u


Dansvoorstelling: The Right Skin
CarmaMuse Band
zaterdag 22 Oktober om 20.00 u Bestel uw ticket


Het project “The Right Skin” is uniek muzikaal optreden, waarbij het verhaal met dans en acrobatie, en visuals wordt gebracht op basis van de eigen songs van de band CarmaMuse. Het is best vergelijkbaar met het concept van het welbekende “Cirque de Soleil”, maar is uiteraard niet hetzelfde.

Het verhaal gaat over de moeilijke zoektocht naar je ware aard en de reis naar het herontdekken en vinden van je eigenheid in een luide, complexe maatschappij vol invloeden en verleidingen. Als hoeksteen in dit verhaal vormt één van de songs “The Right Skin” als basis. Deze song gaat letterlijk over het vinden van het juiste “vel” (“finding the right skin”), het “vel” waarin je je (het beste) (thuis)voelt.


Beter dan Elvis ?! Kurt Vervloet
donderdag 17 november om 20.00 u

Tekst en spel: Kurt Vervloet
Regie en coaching: Hans Van Cauwenberghe
Speelduur: 65 min

Er zijn weinig dingen die wij simpele sterveling beter kunnen dan Elvis, behalve opstaan na de val, (dat kan iedereen beter dan Elvis). 

Kermissen, frituren, sex, drank, drugs & rock’n’roll en Elvis spelen allemaal een grote rol in deze voorstelling, maar de hoofdrol in deze wervelende vertelling is weggelegd voor datgene wat er écht werkelijk toe doet, de liefde. En chocolade uiteraard, want chocolade helpt altijd!

‘Jetons aan de linkerkant afgeven, roulez roulez hopsa hopsa hopsa en we zijn vertrokken’, wie durft en stapt mee in deze rappe rups?

Kurt Vervloet speelde in en maakte voorstellingen bij HETGEVOLG, oa. ‘Kado’ bij de opening van de nieuwe schouwburg en ‘Zijwegen’ een tranche de vie uit het leven van een vrouw aan de zelfkant van de samenleving en speelde mee in de film ‘Torpedo‘ van Sven Huybrechts.

Maar hij is ook ex-kermisklant, ex-schrijnwerker, ex-glazenmaker, ex-klusjesman, ex-magazijnier, ex-leraar, ex-cafébaas, ex-man. En een laatbloeier, geen jonge maker wèl een nieuwe maker.

Dit najaar komt hij, na ‘Van Den Berg’ uit 2017 over de vergeten belofte van een Olympische medaille, met zijn tweede monoloog ‘Beter dan Elvis!?’. In meer dan één betekenis de voorstelling van zijn leven. Vervloet wilde in zijn gloriejaren enkel in volle stadions aantreden, vandaag is hij  gelukkig elke keer wanneer hij opkomt.

Daarnaast speelt hij bij Cie. DeMachinerie, een collectief van poëtische bricoleurs uit Antwerpen. In de huid van Professor Haegenbeck trekt hij samen met Lady Livingstone langs scholen en pleinen met een kindervoorstelling over biodiversiteit en is hij reuzenschildpaddentemmer/wielerverslaggever bij ‘Les Géants du Galapagos’ over gans Europa.